FRG-Ledare

Jag hittade till Sollentuna FRG genom Volontärbyrån under våren 2016 och det visade sig vara en av dem mest aktiva FRG:arna i landet. Dessutom är närheten ett plus då föreningen har sin verksamhet en liten busstur bort ifrån mig. Jag är uppväxt i Täby där jag bodde första hälften av mitt liv. Den andra hälften har jag bott i Akalla.

Intresset för krisberedskap kom redan år 2014 då jag genom internationella plattformar för unga kom in på fältet och tyckte att det var dels spännande men också (livs)nödvändigt. Jag kände att det här var något jag ville fortsätta med och utvecklas inom. Mitt specifika sökande ledde mig till annonsen som i sin tur kom att påbörja min FRG-resa. Resan började med att jag gick grundkursen under hösten 2016, deltog i övningar, agerade ledare och samtidigt fick möjlighet till övrig kompetensutveckling via frivilliga försvarsorganisationer.

Jag är utbildad utredningssociolog och studerar för närvarande en masterutbildning i sociologi. Vid sidan om arbetar jag som ungdomspedagog på en fritidsgård.

Sedan hösten 2015 har jag engagerat mig i en rad olika verksamheter nationellt och även internationellt i arbetet med människor på flykt. Under sommaren 2016 var jag i Thessaloniki i norra Grekland som volontär, bland annat som tolk och som engelsklärare för framförallt barn (från 5 år+) samt ungdomar och vuxna.

Jag tror att vi medborgare i samhället bör vara mer medvetna, och i bästa fall något förberedda inför vare sig en mindre kris eller en eventuell extraordinär händelse. Grundkursen täcker viktiga moment och är en bra bas för den som vill lära sig mer om samhällets krisberedskap och hur den enskilde själv kan förbereda sig.