Helgen 26 – 28 augusti var vi med som brandvakter på SM i friidrott på Sollentunavallen!

FRG:s uppgift var bl.a. att kolla in- och utpassering, ha koll på hur många som fanns i byggnaden samt se till att ingen gick in i andra utrymmen än i stora hallen. Innan uppdraget körde Brandkåren Attunda en kort brandutbildning med funktionärerna. Under hela arrangemanget hade FRG bra kontakt med säkerhetsansvarig Staffan Fougner och ordförande Turebergs friidrottsklubb Catharina Wängberg.

sm

– Staffan frågade mig hur många som var i hallen, och han blev positivt förvånad när jag sa att vi hade räknat alla för att kunna vidarebefordra till brandmännen vid en eventuell evakuering, säger FRG-ledare Tina Jansson, som var ansvarig för de åtta FRG:are som tjänstgjorde under SM:s tre dagar.

De första två dagarna fick FRG oväntad hjälp av två funktionärer från Turebergs friidrottsklubb men den sista dagen behövdes de bättre på annat håll. Arrangören bad FRG att ta en runda på utsidan och kontrollera brandörrarna vid stängning av hallen, samt att öppna hallen på söndagsmorgonen tillsammans med Catharina Wängberg. Förutom att sköta sitt säkerhetsuppdrag, såg FRG även till att hålla hallen och entrén rena från skräp, samt att hjälpa de tävlande vid behov.

FRG Sollentuna tackar Turebergs friidrottsklubb för ett väl genomfört arrangerat och ett bra samarbete.

SVT